” Labneh is yoghurt zoals hij ooit bedoeld was om te eten: niet zoet, maar hartig “

labneh, tuinbonen, primavera,

Labneh, labne, lebne, laban, hangop, uitgelekte yoghurt, yoghurtkaas, …

Labneh is een hele dikke, licht gezouten, lang uitgelekte yoghurt afkomstig uit de keuken van het Midden-Oosten. De yoghurt heeft een scherp, ietwat zurig aroma dat in combinatie met het mondgevoel zorgt voor een intense smaak. In onze Zuivelarij maken we Labneh nog op de traditionele manier. De yoghurt lekt gedurende 48 uur uit in linnen zakken. Al het goede van yoghurt wordt zo geconcentreerd.

Het Midden-Oosten op je bord

Je eet Labneh niet zoals andere yoghurt. Je eet hem als dip, snack, mezze, sharing, hartig ontbijt, gezonde maaltijd of vleesvervanger. Smeer hem uit op een mooi bord, top met olijfolie, verse of gedroogde kruiden. Of gebruik gegrilde groenten en salsa, en eet met lekker platbrood.

In onze Zuivelarij eten we de yoghurtkaas graag als gezonde maaltijd of als sharing voor- of bijgerecht. Met een beetje creativiteit breng je snel en heel makkelijk een prachtig bord op tafel. Vergeet niet om ons je eigen creaties te bezorgen.

Labneh zelf maken

We promoten het niet actief en staan niet in voor de gevolgen maar je kan ook labneh zelf maken. Of hij even lekker is als die van ons, kunnen we niet garanderen.

Recepten

Deel deze pagina als je dat wil!

%d bloggers liken dit: