Tabouleh is een koude salade op basis van bulgur, tomaten, ui, olijfolie, citroen en kruiden zoals peterselie en munt. Heel veel kruiden! Het is een pittige, frisse salade die vaak platte peterselie als hoofdingrediënt heeft. Wij maakten deze salade in de herfst met een overvloed aan kervel en heel lekkere geroosterde wortelen.

tabouleh,

Bereid de couscous of bulgur zoals je dat anders zou doen of zoals het op de verpakking staat aangegeven. MAAR! Vervang het water of de bouillon door wortelsap.

We moeten daar eerlijk in zijn. Wortelsap heeft een wat verdufte, stoffige en onaangename kookgeur. Maar in deze couscousbereiding is daar nog nauwelijks iets van te merken.

Wanneer de couscous gaar is meng je hem met veel olijfolie om hem vervolgens te laten afkoelen. Pluk ondertussen heel veel verse kervel waarbij je enkel blaadjes met de zachte steeltjes gebruikt. Meng de koud geworden couscous nu met citroensap, zout en zo veel mogelijk kervel. Je kan de tabouleh nu een dag of twee bewaren maar beter is om hem sneller op te eten met een flinke schep van onze Labneh en onze techniek voor geroosterde wortelen.

Deel deze pagina als je dat wil!

%d bloggers liken dit: