Tabouleh met geroosterde wortelen, kervel en Labneh

Tabouleh is een koude, pittige salade op basis van bulgur, tomaten, ui, olijfolie, citroen en kruiden zoals munt en peterselie. Dat laatste is vaak het hoofdingrediënt. Wij maken deze salade in de herfst met een overvloed aan kervel en heel lekkere geroosterde wortelen.

tabouleh,

Tabouleh maken

Bereid de couscous of bulgur zoals je dat anders zou doen of zoals het op de verpakking staat aangegeven. In dit recept vervang je echter het water of de bouillon door wortelsap.

We moeten er eerlijk over zijn: wortelsap heeft een wat verdufte, stoffige en onaangename kookgeur. Maar in deze couscousbereiding merk je daar nauwelijks iets van.

Wanneer de couscous gaar is, meng je hem met veel olijfolie. Daarna laat je hem afkoelen. Meng de koude couscous met citroensap, zout en de veel verse kervel, waarvan je enkel de blaadjes met zachte steeltjes gebruikt. De tabouleh een dag of twee bewaren kan zeker, maar hij is natuurlijk lekkerder wanneer je hem sneller opeet. Doe er nog een flinke schep van onze Labneh bij en gebruik onze techniek voor geroosterde wortelen om er een echt herfstgerecht van te maken.

Deel deze pagina als je dat wil!