Turkse Labneh met pittig gestoofde wortel

Stoof in een brede pan 175 gram geraspte wortel aan in 50 gram olijfolie. Stoof op zacht vuur gedurende ongeveer 20 minuten. De wortel mag helemaal garen en slinken tot er, op het zicht, nog een derde van overblijft. Voeg 1 grote geraspte lookteen en een halve koffielepel rode chilipeper toe. Laat nog 5 minuten meestoven. Laat het mengsel helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Meng het wortelmengsel met een potjes labneh uit onze Zuivelarij.

Om je labneh bord aantrekkelijker te maken kan je eerst de labneh openstrijken in bord en er nadien de wortel lukraak over verdelen. Roer er dan kort door met de achterkant van een lepel tot het mengsel slechts een beetje gemengd is.

Werk af met een beetje geschaafde citroen en/of enkele fris groene munt, dille, dragon, koriander, … blaadjes. Serveer met toast, dipkoekjes of zoals ons met tortillachips.

Deel dit recept als je dat wil.