Is Labneh gezond?

Natuurlijk is Labneh gezond maar in onze Zuivelarij zijn we vooral bezig met ‘lekker’. Labneh bevat veel eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. Voor lactose gevoelige personen is er goed nieuws. Labneh bevat namelijk weinig lactose omdat de melk bijna helemaal verzuurd is. En er is nog meer goed nieuws. Omdat de melk sterk gepasteuriseerd is kan je onze Labneh gerust eten als je zwanger bent.

Onze Labneh is gemaakt met de helft geiten en de helft koemelk. Door zijn korte vetzuren is geitenmelk sneller verteerbaar en het maakt onze Labneh bovendien nog lekkerder.

Als het gaat over onze producten beter maken zijn we in de Zuivelarij niet vies van technologische hulpmiddelen. Behalve het volstrekt veilige kaliumsorbaat, een bewaarmiddel tegen schimmels en gisten en in de natuur voorkomend in de lijsterbes, bevat onze Labneh enkel strikt het noodzakelijke.

Geitenmelk | Koemelk | Yoghurtcultuur | Zout |Kaliumsorbaat | Tijd

labneh, tuinbonen, dragon
Onze Labneh met tuinbonen, dragon en olijfolie

Nog meer dan yoghurt (het is geconcentreerd!) is Labneh een prima bron van eiwitten en vetten. De voedingswaarde zit ook in vitamines en mineralen als B12 en Calcium. Bovendien bevat Labneh minder lactose dan yoghurt omdat het langer kan verzuren.

Als je onze Labneh eet met groenten en plat brood dan eet je meteen volwaardige gezonde maaltijd.

De uiteindelijk voedingswaarde na 48 uur uitlekken ziet er per 100g als volgt uit:

Energie181 kcal / 757 kJ
Vetten10,8 g
waarvan verzadigde7,3 g
Koolhydraten4,5 g
waarvan suikers4 g
Eiwitten16,4 g
Zout0,8 g

Deel deze pagina als je dat wil!

%d bloggers liken dit: