Ottolenghi bracht de keuken van het Midden-Oosten naar Europa. Zijn Labneh met zwarte olijven, pistachenoten, kruiden en citroen is ondertussen, volledig terecht, een moderne klassieker geworden. Uit zijn originele recept laten we de pijnboompitten weg ten voordele van meer pistachenoten.

Labneh met zwarte olijven, pistachenoten, oregano en citroen.

Rooster 50 gram pistachenoten in een droge pan of leg ze gedurende tien minuten in een oven van 160°C. Laat afkoelen en hak grof en onregelmatig.

Ontpit 25 zwarte olijven en snij of hak ze in grote stukken. Voeg een eetlepel verse of een theelepel gedroogde oregano toe. Voeg ook een eetlepel verse peterselie, de zeste van twee citroenen en een fijngesneden teentje look toe. Meng dit alles met 10 cl olijfolie.

Voeg de noten toe aan het oliemengsel. Roer vervolgens goed door elkaar en dresseer op een bord met Labneh.

Je doet ons een groot plezier als je dit recept deelt !