Ottolenghi bracht de keuken van het Midden-Oosten naar Europa. Zijn Labneh met zwarte olijven, pistachenoten, kruiden en citroen is ondertussen, volledig terecht, een moderne klassieker geworden. Uit zijn originele recept laten we de pijnboompitten weg ten voordele van meer pistachenoten.

Labneh met zwarte olijven, pistachenoten, oregano en citroen.

Toast 50 gram pistachenoten in een droge pan of zet gedurende tien minuten in een oven van 160°C. Laat afkoelen en hak grof en onregelmatig.

Ontpit 25 lekkere zwarte olijven en snij of hak ze in grote stukken. Voeg een eetlepel verse of een koffielepel gedroogde oregano toe. Voeg een eetlepel verse peterselie toe. Voeg de zeste van twee citroenen en een kleine geplette en fijngesneden lookteen toe. Meng dit alles met tien centiliter lekkere olijfolie.

Voeg de noten toe aan het olijfolie mengsel. Roer goed door elkaar en schep over een bord labneh.

Je doet ons een groot plezier als je dit recept deelt !