We hebben in onze Zuivelarij al heel wat labneh recepten gemaakt. Deze pagina is speciaal gewijd aan labneh dips. Onze labneh dient er als basis om eender wat onder te mengen. Deze voorbeelden zijn er vooral om je zin te doen krijgen om zelf je eigen labneh dip te maken. Experimenteer, er kan niets verkeerd gaan.
Labneh dip maken
Turkse labneh worteldip
Stoof gedurende tien minuten ongeveer 200 gram geraspte wortel aan in 40 gram boter. Gebruik een ruime pan zodat het vocht goed kan verdampen. Voeg 3 gram zout, een kleine geraspte lookteen, Turkse rode chilivlokken en fijn geschaafde zeste van citroen toe. Laat nog tien minuten verder stoven tot de wortel zacht en diep oranje gekleurd is. Laat het mengsel vervolgens in de pan afkoelen en meng door elkaar met een potje labneh van de Zuivelarij. Doe in een mooi passend bord en werk af met olijfolie en enkele groene blaadjes. Serveer met platbrood of crackers.
Deel deze pagina als je ook van labneh dippen houdt!