Wij hebben dit recept, speciaal voor de foto, gemaakt in putje winter. Op dat moment zijn er natuurlijk geen lekkere asperges. Kies voor de kleur best groene asperges, het oog wil namelijk ook wat.
Labneh met asperges, druiven en dragon
Schil een bussel groene asperges en snij er de houterige voeten af. Halveer 200 gram kleine witte druiven en haal een eetlepel verse of een theelepel gedroogde dragon van de steeltjes. Bak de asperges op hoog vuur in 10 cl olijfolie. Haal de asperges uit de pan en doe eveneens op hoog vuur de druiven in de pan. Laat de druifjes kort bakken tot ze dreigen stuk te gaan. Voeg redelijk veel grof gemalen zwarte peper toe. Neem van het vuur. Doe de asperges opnieuw in de pan en meng alles met de dragon.
Schep de labneh op een mooi bord en maak er een kuil met de bolle kant van een eetlepel terwijl je met het bord draait. Schep de kuil vol met asperges en serveer als bijgerecht of voorgerecht.
Je doet ons een groot plezier als je dit recept deelt !