Eenvoudig platbrood

Begin het deeg te maken ongeveer 3 uur vooraleer je de broden wil bakken. Vroeger kan ook, laat het deeg in dat geval rijzen op een wat frissere plaats. Bij platbrood is het trouwens niet zo heel erg als het deeg helemaal is uitgerezen. Het wordt tenslotte een plat brood. Ook het afbakken van de broden kan je op voorhand of tussendoor doen.

Meng 600 g wit broodmeel, 8 g droge gist, 10 g gedroogde oregano, en 8 g zout grondig door elkaar. Voeg ongeveer 350 g water toe en meng en kneed gedurende 15 minuten tot een homogeen en elastisch deeg.

Laat 30 minuten afgedekt rusten en kneed vervolgens kort nog even verder.

Verdeel in 6 stukken van ongeveer 150 g en laat opnieuw rusten onder een vochtige doek. Duw de broden met de hand plat en strooi er ruim wat tarwegriesmeel (of ander meel) over. Rol het deeg uit met nog meer griesmeel tot platte broden met een diameter van ongeveer 20 cm.

Borstel de broden in met een beetje olijfolie. Bak de broden ongeveer tien minuten op de barbecue. Draai ze voortdurend om en borstel ze verder in met olie. Strooi er naar het einde toe een beetje grof zout op.