Eenvoudig platbrood.

Begin met het maken van het deeg ongeveer 3 uur vooraleer je de broden wil bakken. Vroeger kan ook, laat het deeg in dat geval rijzen op een wat frissere plaats. Bij plat brood is het trouwens niet zo heel erg als het deeg helemaal is uitgerezen. Het wordt tenslotte een plat brood. Ook het afbakken van de broden kan je op voorhand of tussendoor doen.

Meng de droge ingrediënten 600 g wit broodmeel, 8 g droge gist, 10 g gedroogde oregano, en 8 g zout grondig door elkaar. Voeg ongeveer 350 g water toe en meng en kneed gedurende 15 minuten tot een homogeen en elastisch deeg.

Laat 30 minuten afgedekt rusten kneed vervolgens kort door

Verdeel in 6 stukken van ongeveer 150 g en laat opnieuw rusten onder een vochtige doek. Duw de broden met de hand plat en strooi er ruim tarwegriesmeel (of ander) over. Rol het deeg uit met nog meer griesmeel in platte broden van ongeveer 20 cm diameter

Borstel de broden in met een beetje olijfolie. Bak de broden op de barbecue in ongeveer tien minuten. Draai ze voortdurend en borstel ze verder in met olie. Strooi er naar het einde toe een beetje grof zout op.