• Slider Image

Labneh met venkel en sinaasappel

Snijd drie, liefst kleine, venkel in vier parten. Haal met een dunschiller de schil van twee sinaasappels. Pers deze en nog vier extra sinaasappels uit. Leg de venkel goed samen in een kookpot met lage randen. Overgiet met het sinaasappelsap en doe er de zeste bij. Gebruik eventueel nog extra specerijen als citroengras, kruidnagel, zwarte peper, kardemon of saffraan.

Zet onder deksel en druk alles goed aan. Het is niet erg als niet alles in het sap ligt of de pot een beetje te klein is. Eens de venkel begint te garen zal hij slinken in het sap. Gaar, ongeveer een half uur, onder deksel tot de venkel helemaal gaar is. Haal nu de venkel met een spaan uit het sinaasappelsap. Kook het sap in tot siroopdikte. Je ziet dan alsmaar grotere bellen verschijnen.

Bak ondertussen de venkel kort aan in een pan met olijfolie. Dat gaat snel want het zoete van de venkel en het sap karameliseert snel.

Schep een potje labneh op een mooi groot bord. Serveer er de lauwe, gare en gebakken, venkel op. Doe er wat van de ingekookte saus over en olijfolie. Werk af met wat overgehouden venkelblad. Serveer als bijgerecht.

Deel deze pagina als je venkel lekker vindt