Labneh en za’atar zijn als boter en brood. Daarom dragen we deze volledige pagina op aan de klassieke combinatie deze twee Libanese, Midden-Oosterse ingrediënten.

Labneh met ingelegde citroen, za’atar en munt.

Voor deze bereiding gingen we shoppen bij Colruyt. Sinds kort hebben ze daar ingelegde citroenen en za’atar. Nu nog onze labneh …. Dit is een heel eenvoudige bereiding maar je moet wel een beetje aandacht besteden aan de presentatie.

Snijd enkele ingelegde citroenen in stukjes. Hak 50 gram pistachenoten in grove stukken. Smeer de labneh helemaal open op een bord en duw er op verschillende plaatsen enkele kuiltjes in met de achterkant van een lepel.

Beleg de labneh met citroenstukjes en pistachenoten. Giet een beetje look (of andere) olie strategisch in de kuiltjes. Strooi de za’atar hier en daar op de labneh maar niet zomaar over de citroen. Werk af met kleine muntblaadjes of snij grotere muntblaadjes in stukken.

Za’atar, olijfolie

Wat is za’atar