Door de prei eerst in veel olie aan te stoven raak je al het vocht kwijt in het begin. Nadien zal de prei in de olie krokant en zelfs wat lekker taai worden. Dat is exact wat we willen in combinatie met onze romige Labneh.

Als je de prei rauw zou frituren, dan krijg je hem nooit zo krokant of taai als wij dat willen. Bovendien willen we de smaak van de gefrituurde prei ook bewaren in onze olie. Eens afgekoeld, gebruiken we die olie namelijk om het bord met Labneh af te werken.

prei in jullienne

Snijd het groen van de prei in grove slierten van ongeveer vijf centimeter.

gestoofde prei

Stoof de prei aan in heel veel olijfolie en laat al het water verdampen.

gefrituurde prei

Blijf roeren tot het water verdampt is en de prei begint te frituren.

gefrituurde prei

Giet de gefrituurde prei vervolgens door een zeef en vergeet zeker niet de prei-olie op te vangen. Spreid de prei, terwijl hij nog warm is, over een keukenpapier om te laten drogen. Als je dat tijdens het stoven nog niet zou gedaan hebben, dan kan je nu een beetje zout op de prei doen. Laat de prei en de prei-olie afkoelen.

Smeer de Labneh uit onze Zuivelarij uit op een bord en maak er een kuiltje in voor de prei-olie. Werk af met de olie en de gefrituurde prei en serveer met lekker desembrood. We gebruikten hier fijn gesneden kumquats maar evengoed kan je wat geschaafde of ingelegde citroen gebruiken.

Deel deze pagina als je dat wil!