Is Labneh gezond?

Natuurlijk is Labneh gezond! Maar in onze Zuivelarij zijn we vooral bezig met ‘lekker’. De voedingswaarde van onze Labneh bestaat vooral uit eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. Voor personen met lactose-intolerantie is er goed nieuws: Labneh bevat namelijk weinig lactose omdat de melk bijna volledig verzuurde tijdens het productieproces. En er is nog meer goed nieuws: je kan onze Labneh gerust eten als je zwanger bent, want de melk is sterk gepasteuriseerd.

Onze Labneh maken we met een helft geiten- en een helft koemelk. Door zijn korte vetzuren is geitenmelk sneller verteerbaar, én is hij bovendien nog lekkerder.

De best mogelijke Labneh

Als het gaat over onze producten beter maken, zijn we in de Zuivelarij niet vies van technologische hulpmiddelen. Onze Labneh bevat een kleine hoeveelheid van het volstrekt veilige kaliumsorbaat, een bewaarmiddel tegen schimmels en gisten dat in de natuur voorkomt in de lijsterbes.

Geitenmelk | Koemelk | Yoghurtcultuur | Zout |Kaliumsorbaat | Tijd

labneh, gezond, paprika, groenten
Labneh met geroosterde paprika, basilicum en bruschetta

Bron van eiwitten en vetten

Nog meer dan yoghurt – want het is geconcentreerd! – is Labneh een prima bron van eiwitten en vetten. De voedingswaarde zit ook in de vitamines en mineralen als B12 en Calcium die onze Labneh bevat. Bovendien heeft onze Labneh minder lactose dan yoghurt, omdat hij langer verzuurt. Onze Labneh is vegetarisch, maar niet vegan.

Als je onze Labneh eet met groenten, verse kruiden en brood dan eet je meteen volwaardige gezonde maaltijd.

De uiteindelijk voedingswaarde van onze Labneh, na 48 uur uitlekken, ziet er als volgt uit:

Energie181 kcal / 757 kJ
Vetten10,8 g
waarvan verzadigde7,3 g
Koolhydraten4,5 g
waarvan suikers4 g
Eiwitten16,4 g
Zout0,8 g
Voedingswaarde per 100 gram Labneh

Deel deze pagina als je dat wil!