Crumpets met Labneh

Een crumpet is een beetje zoals een Engelse muffin. Het beslag is iets dunner en moet een uur rijzen. Crumpets bak je in een metalen ring op een bakplaat. Meestal worden crumpets maar aan één zijde gebakken, maar wij van de Zuivelarij doen daar niet aan mee. Wanneer je ze bakt zonder kookringen zien de crumpets er minder mooi uit, maar ze zijn minstens even lekker.

Beslag maken

In 510 gram lauw water los je 5 gram droge gist en 3 gram suiker op. Gebruik een kom die groot genoeg is, want het beslag rijst er straks in. Voeg er ook nog 460 gram wit broodmeel aan toe, en kneed daarna alles goed door elkaar tot je een homogeen beslag hebt.

Vervolgens zet je het beslag aan de kant om een uurtje te rijzen. Normaal gezien komt het beslag snel omhoog, en valt het nadien weer in elkaar. Na een uur voeg je 10 gram zout toe, en roer je alles goed elkaar. Op het einde los je nog 10 gram bakpoeder op in 180 gram volle melk. Dat doe je daarna bij het beslag. Roer nu nog eens goed door elkaar, en bakken maar.

Crumpets bakken

crumpets bakken
Op een grote bakplaat zonder randen kan je veel crumpets tegelijkertijd bakken
Crumpets bakken, crumpets
Een crumpet zoals het hoort, met de kenmerkende gaatjes in het beslag

Wij bakken crumpets op een zware gietijzeren plaat die we op ons inductiekookvuur leggen. Zo bakken we er veel op hetzelfde moment. Heb je thuis geen bakplaat? Gebruik dan een anti-kleefpan, dat lukt even goed! Vet 1 of meerdere kookringen in, en leg ze op de hete pan. Daarna schep je het beslag in de ringen, en bak je de crumpets ongeveer 10 minuten. Wanneer de het beslag bovenaan gestold is, draai je de crumpets om en bak je ze nog eens 2 minuten.

Als je, zoals de bedoeling is, veel kleine gaatjes in de crumpet wil dan mag het beslag zelf niet te dik zijn. Ook mag de laag beslag die je in kookring giet niet te dik zijn.

Crumpets serveren

crumpets met labneh en bieslook
Met verse kruiden en Labneh
crumpets met lompviseitjes
Op z’n Russisch met een restje lompviseitjes

In tegenstelling tot Engelse muffins bak je crumpets dunner, en snijd je ze ook niet door. Meestal worden ze gegeten met boter, maar ze zijn ook geweldig lekker met onze Labneh. Laat de crumpets afkoelen en doe er een stevige schep Labneh op. Werk af met verse kruiden. Wij hadden toevallig nog een restje lompviseitjes in de koelkast staan en deden die er ook op. Je kan de crumpets ook serveren als brunch met een eitje, zolang je de Labneh maar niet vergeet!

Deel deze pagina als je dat wil!