Crumpets met Labneh.

Een crumpet is een beetje zoals een Engelse muffin. Het beslag is iets dunner en ze worden gebakken in een metalen ring op een bakplaat. Meestal worden crumpets maar aan één zijde gebakken maar in de Zuivelarij doen we daar niet aan mee. Het beslag moet een uur rijzen. Zonder kookringen om in te bakken zien de crumpets er minder mooi uit maar ze zijn minstens even lekker.

Crumpet beslag maken.

Los 5 gram droge gist en 3 gram suiker op in 510 gram lauw water (38°C). Gebruik hiervoor een voldoende grote kom waar het beslag straks kan in rijzen. Voeg 460 gram wit broodmeel toe en roer goed door elkaar tot een homogeen beslag.

Laat het beslag een uurtje rijzen. Het zal snel omhoogkomen en nadien terug in elkaar vallen. Dat moet zo. Voeg 10 gram zout toe aan het beslag en roer door elkaar. Als je klaar bent om te beginnen bakken, los 10 gram bakpoeder op in 180 gram volle melk en voeg dit toe aan het beslag. Roer alles goed door elkaar.

Crumpets bakken.

crumpets bakken
Op een grote bakplaat zonder randen kun je veel crumpets tegelijkertijd bakken.
Crumpets bakken, crumpets
Een crumpet zoals het moet met de kenmerkende gaatjes in het beslag.

Wij bakken crumpets op een zware gietijzeren plaat die we op ons inductie kookvuur leggen. Zo kunnen we er veel tegelijkertijd bakken. Maar het lukt zeker ook in een anti-kleef pan. Vet één of meerdere kookringen in en leg ze in een de hete pan. Schep het beslag in de ringen en bak ongeveer 10 minuten voor de eerste kant. Draai de crumpet om na tien minuten. Het beslag bovenaan is dan gestold. Bak nog twee minuten.

Als je, zoals het hoort, veel kleine gaatjes in de crumpet wil dan mag het beslag zelf niet te dik zijn. En het deeg mag ook niet te dik in de kookring liggen.

Crumpets serveren.

crumpets met labneh en bieslook
Met verse kruiden en Labneh
crumpets met lompviseitjes
Op zijn Russische met een restje lompvis eitjes

In tegenstelling tot Engelse muffins worden crumpets dunner gebakken en niet doorgesneden. Meestal worden ze gegeten met boter maar ze zijn ook geweldig lekker met onze Labneh. Laat de crumpets iets afkoelen en doe er een stevige schep Labneh op. Werk af met verse kruiden. Wij hadden nog een beetje lompvis eitjes in de koelkast staan. Of serveer zal als brunch met een eitje. Maar vergeet de Labneh niet!

Deel deze pagina als je dat wil!

%d bloggers liken dit: