Lentesalade met tuinbonen.

Deze lente salade met onze labneh en tuinbonen is niet zo eenvoudig als hij eruit ziet. We hebben de groenten elk afzonderlijk en met de grootste zorg geblancheerd, afgekoeld en gedroogd. De dressing is eenvoudig en alles kan perfect op voorhand klaargemaakt worden. Het maakt niet zoveel uit welke groenten je precies kiest, zolang ze maar groen en in de lente op hun best zijn. Bij ons moeten tuinbonen er altijd in.

lente salade, salade met tuinbonen, lente salade met tuinbonen

Het is heel belangrijk om alle groenten afzonderlijk te blancheren of te koken. Even belangrijk is het om ze onmiddellijk nadien in ijswater te droppen. Koud water is ook goed maar niet even goed. Door ze onmiddellijk in ijswater te doen wordt de mooie groene kleur gefixeerd en blijft de zoete smaak beter behouden.

Blancheer de tuinbonen één minuut en dubbeldop ze nadien. Blancheer de Franse boontjes zeven minuten, de korenaar asperges één minuut en de groene asperges twee minuten.

Schep de groene groenten onmiddellijk in ijswater tot ze afgekoeld zijn. Laat ze nadien goed uitlekken en droog ze goed af in een handdoek. Sla drogen is één van onze belangrijkste salade tips.

Maak een eenvoudige dressing door één koffielepel gele mosterd, het sap van een halve citroen, peper en zout te mengen met 50 gram olijfolie.

Doe de goed afgedroogde groenten samen met een halve fijngesneden zoete ui, wat krulandijvie en veel platte peterselieblaadjes bij de dressing en meng goed door elkaar. Doe er ook nog 70 gram geroosterde zonnebloemzaadjes bij voor meer crunch.

Deel deze pagina als je ook zo’n zin hebt in de lente!