Flatbread van overschot aan zuurdesem

Iedereen die voor dagdagelijks gebruik zuurdesem staan heeft komt het tegen. Je moet elke dag ongeveer 3/4 de van je zuurdesem weg nemen en vervangen door een gelijke hoeveelheid bloem en water. Normaal gezien bak je daar je nieuwe zuurdesembrood mee. Maar dat komt er niet elke dag van. Van deze al wat uitgebluste desem kan je heerlijk taai flatbread maken met krokante kantjes. Serveer het met onze Labneh of rol ze op met sla en Berloumi.

Meng de desem die je kwijt wil met een beetje zout en andere kruiden. Dat kunnen droge en/of verse kruiden zijn. Of meng er een beetje geschaafde parmezaan door. Voor een dunner flatbread kan je wat water toevoegen maar dit is afhankelijk van hoe dun of dik je zuurdesem is. Het beste resultaat krijg je met een beslag dat dikker is dat een dik pannenkoekenbeslag.

zuurdesem, flatbread
We mengden onze desem deze keer met za’atar.
Bak de desem in een pan met voldoende olijfolie. Net zoals een pannenkoek.

Bak het beslag in een hete pan met een ruime hoeveelheid olijfolie. Net zoals je dan met pannenkoekenbeslag zou doen. Hoe dikker het beslag hoe langer je het brood moet laten bakken. Als het gelukt is heb je een wat taai (maar lekker) flatbread met krokante randjes. Perfect om te vullen met onze Labneh, Berloumi of Ricotta van Berloumi.

Deel deze pagina als je dat wil!

%d bloggers liken dit: