Deze labneh met bruine boter barst van de warme winterse smaken. Bij labneh moet je voortaan niet enkel aan een zonnig terras denken.
Labneh met bruine boter, walnoten en salie
Verhit 80 gram boter in een steelpan met middelhoge rand. Voeg enkele salieblaadjes toe en breng de boter aan de kook. Eerst zal het water in de boter verdampen en zal de boter beginnen te schuimen. Als de damp en het schuim verdwenen zijn, begint de boter al snel te bruinen. Eens de boter bruin is neem je ze van het vuur en voeg je er een koffielepel Urfa Biber (verkrijgbaar in de Turkse winkel) en ongeveer 60 gram grof gebroken walnoten aan toe. Opgelet! De bruine boter is nu heel warm, dus laat ze wat afkoelen alvorens je ze over de labneh heen giet. Serveer met, al dan niet zelfgemaakte, chips van zoete aardappel of platbrood.
Deel deze pagina als je ook van beurre noisette houdt!