Labneh met bruine boter, walnoten en salie

Deze labneh met bruine boter barst van de warme winterse smaken. Bij labneh moet je voortaan niet enkel aan een zonnig terras denken.

Labneh met bruine boter, walnoten en salie

Verhit 80 gram boter in een steelpan met middelhoge rand. Voeg enkele salieblaadjes toe en breng de boter aan de kook. Eerst zal het water in de boter verdampen en de boter zal beginnen te schuimen. Als de damp en het schuim verdwijnt begint de boter snel te bruinen. Eens de boter bruin is neem je ze van het vuur en gooi je er een koffielepel Urfa Biber (verkrijgbaar in de Turkse winkel) in en ongeveer 60 gram grof gebroken walnoten. Opgelet! De boter is nu heel warm. Laat de bruine boter een beetje afkoelen en schep ze over de labneh. Serveer met, al dan niet zelfgemaakte, chips van zoete aardappel of platbrood.

Deel deze pagina als je ook graag de boter bruin bakt!