Labneh recepten

Met de Labneh-recepten uit onze Zuivelarij kun je eindeloos variëren. Smeer de Labneh uit op je mooiste bord, werk af met een lekkere topping, salsa, chutney, verse of gedroogde kruiden en veel olijfolie. Traditioneel serveer je Labneh met platbrood als mezze.

Labneh kan je evengoed gebruiken in recepten ter vervanging van zure room of roomkaas. Onze Labneh geeft je bereiding een rijkelijke smaak maar tegelijkertijd een fris-zure toets. Gebruik hem bijvoorbeeld in de plaats van tomaatsaus voor op je pizzabodem, als basis voor een stevige tzatziki, in kruidige Indische sauzen, als wat gezondere mayonnaise of zelfs als basis van zelfgemaakte spreads & dips. Je kan hem ook combineren met onze minstens even lekkere Berloumi.

Bloemkool tzatziki

Schaaf een bloemkool grof op een keukenrasp en meng met labneh, een klein beetje witte balsamico azijn en een beetje extra zout. Werk af met groene kruiden en lekkere olijfolie.

Labneh guacamole

Guacamole wordt vaak gegeten met zure room. Het toeval wilt dat onze Labneh de lekkerste zure room is die er is. Doe de labneh niet in de guacamole, maar ernaast, met warme tortillachips of brood.

Labneh met gekonfijte citroen, za’atar en munt

Dit labnehrecept hebben we gemaakt met ingrediënten die bij Colruyt verkrijgbaar zijn, omdat we stiekem hopen dat onze labneh ooit bij Colruyt verkrijgbaar zal zijn. Vraag ernaar bij de winkelverantwoordelijke, dat helpt ons!

Labneh met bruine boter, walnoten en salie

Bij labneh denken we vaak aan zomerse tapas maar dat is onterecht. Je kan labneh ook met lekkere winterse ingrediënten toppen. Deze labneh topping vergt wel een beetje uitleg.

Labneh met gekonfijte venkel en sinaasappel

Door de venkel lang te koken in sinaasappelsap wordt hij door en door gaar en zacht. Het kruidige sap kook je nadien in tot siroopdikte en de venkel wordt nog even gebakken. Dit alles voor extra smaak.

Geroosterde bloemkool met chaat masala

Geroosterde bloemkool met chaat masala

Door de bloemkool te roosteren komt een hele rijke, zoete smaak naar boven. Het chaat masala kruidenmengsel kost wel wat moeite maar geloof ons … dit is echt een heerlijke lekkere mezze!

Tzatziki met labneh en dille

De beste tzatziki maak je met onze Labneh. We geven ook nog enkele algemene tips.

tzatziki, labneh

Labneh met gekonfijte paprika en koriander

Het is wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van koriander en kardemon bevorderlijk is voor het liefdesspel. In dit heerlijke recept komt u te weten hoe dit, in combinatie met labneh en paprika, een smakelijk geheel vormt.

Labneh met quinoa salade, geschaafde bloemkool en appel

Deze quinoa salade bevat nogal wat verschillende ingrediënten. Samen zorgen ze voor een unieke speelse textuur. Met de Labneh erbij heb je een complete vegetarische maaltijd. Het recept voor de quinoa salade hebben we al eens eerder gemaakt samen met onze Berloumi.

Linzen, spinazie en labneh

Onze Labneh zit boordevol eiwitten. Samen met gebakken kruidige spinazie en linzen heb je al snel een volwaardige maaltijd. Dit recept werd bedacht door onze klant eFarmz.

Zuurdesem flatbread met labneh en za’atar

Labneh heeft platbrood nodig en een platbrood heeft Labneh nodig. Het is een traditionele Libanese combinatie die nooit teleurstelt.

Flatbread, labneh, zuurdesem, desem, zaatar

Labneh en ricotta kaastaart

In deze kaastaart zit tweemaal lekkers uit de Zuivelarij. De combinatie van onze Ricotta van Berloumi en onze Labneh zorgt voor een stevige, compacte kaastaart die toch fris en romig is. Aangezien zowel onze Labneh als onze Ricotta mooi stevig zijn, kan je veel mandarijnensap gebruiken.

Labneh met gepofte rijst en sumak

Deze bereiding is super crunchy. We maken deze gepofte rijst met poha. Dat zijn geplette rijstkorrels. een supercombinatie met onze Labneh!

labneh, tomaat, olie, basilicum

Labneh Caprese

Een Libanese klassieker in combinatie met een Napolitaanse. Verrukkelijk lekker, maar niet toevallig ook in de kleuren van beide landsvlaggen.

Labneh met gefrituurde prei en gepekelde citroen

We geven een handige tip om de prei heel mooi krokant te krijgen. De olie waarin de prei gaart, dient ook als garnituur.

Labneh met gefrituurde prei

Labneh met croutons en spekjes

De foto is niet van een eenpersoonsportie, maar van een mezze om te delen. De olie die we anders zo graag over onze Labneh schenken is hier vervangen door het dierlijk vet dat uit het spek smelt. Het hele recept vind je hier.

Labneh met urfa biber

Een recept met Labneh moet meestal niet meer zijn dan Labneh met olie en kruiden. Urfa Biber is een hele lekkere, zachte maar aromatische chilipeper. In elke Turkse winkel kan je de chilipeper kopen. Overdag drogen de pepers, en ’s nachts worden ze ingepakt om te zweten en te fermenteren. De smaak is een beetje rokerig en fruitig. De combinatie met hazelnootolie en zoete aardappelchips is fantastisch.

crumpets, lompvis, labneh

Crumpets met labneh en lompviseitjes

De bereiding van deze crumpets lijkt misschien nogal omslachtig maar eens je ze enkele keren maakt, ben je voorgoed vertrokken.

Labneh met chips van zoete aardappel

Van al onze Labneh-recepten is dit het minst makkelijke. Om echt krokante groentechips te maken moet je onze tips volgen. Onze zachte, smeuïge en frisse Labneh past perfect bij deze robuuste, krokante chips van zoete aardappel. In de meeste gevallen eindigen groentechips als een wakke en vette hoop groenten op tafel. Hoe je echt krokante groentechips maakt leggen we hier uitvoerig uit.

Chips van zoete aardappel, labneh

Labneh met geroosterde worteltjes

De aardse, zoete smaak van deze geroosterde worteltjes past perfect bij onze frisse, pittige Labneh. Je serveert alles samen met tabouleh of zoals op de foto als bijgerecht, boordevol groenten.

Het labneh recept van Ottolenghi

Ottolenghi bracht de keuken van het Midden-Oosten naar Europa. Zijn Labneh met zwarte olijven, pistachenoten, kruiden en citroen is ondertussen, volledig terecht, een moderne klassieker geworden.

Labneh met pistache, zwarte olijven en citroen

Labneh met gebakken courgette

Een jonge, kleine en stevige courgette snijd je in grove balken. Haal er al dan niet een deel van de zaadlijsten uit. Daarna bak je de courgette in gloeiend hete olijfolie, tot hij gekleurd is maar nog net niet helemaal gaar. Haal de balkjes uit de olijfolie en laat ze uitgespreid afkoelen. Op het einde meng je er nog wat goede olijfolie, peper, zout en kruiden onder. Serveer zoals op de foto.

labneh, de zuivelarij

Deel deze pagina als je ook graag creatief bezig bent met onze labneh !